Ceai verde cu capsuni si vanilie – Taylors of Harrogate

ceai-verde-taylors-of-harrogateUltimul ceai din colectia de vara, dupa cum am numit-o eu si despre care am tot scris, este cel de capsuni si vanilie. O combinatie destul de obisnuita, pe care am mai intalnit-o in infuzii, dar poate cea mai arpopiata de un iced tea baut la terasa. Daca cel cu menta era cel mai racoritor, acesta este de departe cel mai dulce.

Mirosul este puternic, de capsuni, dar dupa ce gusti, descoperi vanilia, iar capsunile se intorc la after-taste. Dulce, dupa cum am zis, este contracarat de ceaiul verde care echilibreaza infuzia. La fel ca si celelalte, are la baza Sencha de cea mai buna calitate, care nu este deloc amar. Totusi, avand in vedere ca infuzia contine doar ingrediente naturale, ceaiul nu are un gust puternic de capsuni, nici de vanilie si, in niciun caz, nu lasa senzatia de suc chimic. In acest sens, mi-a placut mai mult decat ceaiurile de acelasi gen de la Whittard of Chelsea, a caror aroma e de multe ori dezechilibrata.

In concluzie, este un ceai bun, calitativ ce merita incercat, la fel ca intreaga colectie. Ceaiul degustat a fost primit prin bunavointa British Gallery, site de unde se poate si achizitiona, atat acesta cat si alte ceaiuri ale celor de la Taylors of Harrogate.

Un ceai pe care l-am testat atat rece cat si cald. Se lasa apa la racit un minut, iar apoi ceaiul se infuzeaza 2 minute. Nu cred ca mai trebuie indulcit in vreun fel, ceaiul fiind in sine suficient de dulce. Pretul de 23 de lei este destul de mare, dar raportul calitate pret este bun, ceaiul fiind de calitate. Primeste 4,5.

ceai-verde-capsuni-taylors-of-harrogate

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This entry was posted in ceai verde, Taylors of Harrogate and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *