Ceai de hibiscus – Princess Java

Inainte sa cumpar ceaiul prefer sa studiez si sa citesc ambalajul si mai mereu era trecut si hibiscus. Am cautat cateva informatii: “Hibiscus este o planta care face parte din familia Malvaceae, fiind originara de la tropice. Florile, de o frumusete luxurianta, au fost utilizate de-a lungul timpului, in special în medicina populara orientala, sub forma de ceaiuri aromate, cu un puternic efect relaxant si racoritor, in tratarea afectiunilor renale si digestive. In Malaezia, se foloseste sucul proaspat obtinut din calicele plantei, datorita continutului ridicat în vitamina C si antocianozide, iar in Caraibe, bautura obtinuta din fructele proaspete este nelipsita in cadrul sarbatorilor de Craciun.”

Gustul este putin acrisor, imi aduce aminte de ceaiul de macese de la Teekane. Cutia contine 25 de pliculete cu snur si cartonas. Continut: ceai de plante – frunze de hibiscus

Mod de preparare: se pune intr-o cana un pliculet de ceai, se adauga peste el 200-250 ml apa fierbinte si se lasa la infuzat timp de 3-5 minute. Se serveste simplu sau insotit de prajituri, cu zahar sau miere de albine (mierea poate modifica gustul si aroma ceaiului), si dupa preferinta cu un strop de lapte sau o felie de lamaie.

Pretel este pana in 5 lei

Fiindca frigul s-a cam stabilit la noi imi place sa-mi prepar cate o cana de ceai in fiecare dimineata si seara. Recomand acest ceai si pentru vitamina C dar mai ales pentru ca este un ceai din plante naturale.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This entry was posted in ceai de plante, Princess Java and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *