Earl Grey – Pickwick

Am primit un pliculet de ceai de la o buna prietena iar acum de-abia astept sa deschida un Kaufland cat mai aproape de mine. happy

Este numit dupa Earl Grey, prim-ministrul britanic in anii 1830, si autorul proiectului de lege de reforma din 1832, care a primit reputatia de un cadou, probabil un bacsis diplomatic, de ceai aromat cu ulei de bergamot. Bergamot este un citrice tipic din Asia de Sud si a crescut comercial in Italia. 

Potrivit familiei Grey, ceaiul a fost amestecat special de un mandarin chinez pentru Domnul Grey, pentru a se potrivi apei la Howick Hall, scaunul de familie in Northumberland, folosind bergamota, in special, pentru a compensa preponderenta de calcar din apele locale. (sursa)

Cutia contine 20 de pliculete cu snur si cartonas, iar fiecare pliculet este ambalat individual. Ingrediente: ceai negru, ulei de bergamot.

Pentru preparare se adauga un pliculet de ceai la 250 ml de apa la 100 grade Celsius si se lasa la infuzat timp de 6-8 minute. Este un ceai parfumat. Mie imi place atat cald cat si rece. L-am indulcit cu putin zahar si putin lapte pentru cafea (laptele de cafea ii ia din tarie si il indulceste putin). Am folosit un pliculet de ceai la o cana mai mare (pentru care in mod normal foloseam 2 pliculete de ceai).

  

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This entry was posted in ceai negru, Pickwick and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *