Dong Ding Oolong – Palais des Thes

ding-dong-oolongTrecuse ceva timp de cand am baut ultima data un ceai la gaiwan si cum aveam o noua achizitie promitatoare, am vrut sa vad tot ce poate acest ceai. Este vorba despre un oolong taiwanez nearomat, cu grad de oxidare mediu, al unei companii de la care nu mai incercasem nimic pana acum.

Desi numele nu te face sa-l iei in serios, chiar are o semnificatie si este denumirea muntelui din zona Lugu, provincia Nantou de unde este cules acest foarte cunoscut sortiment de ceai. Bineinteles, la cat de popular a devenit, cantitatile vandute anual depasesc cu mult capacitatea de productie a zonei, asa ca denumirea a ramas mai mult o marca a modului de prelucrare, oxidare si coacere al acestui ceai.

Ma indoiesc ca cel despre care va scriu a fost cules din Lugu, pentru ca vanzatorul nu precizeaza zona de provenienta sau anul in care a fost recoltat. Dupa cantitatea scazuta de teina pe care am resimtit-o, sigur e un ceai cu o vechime de cel putin 3 ani, dar dupa miros, modul in care este rulat si dupa cat de elastica si intreaga este frunza odata hidratata, pare un ceai care merita incercat.

Eu am obtinut din 5 grame de ceai, tot cam atatea infuzii intr-un gaiwan de 80 ml. Licoarea este una clara, deschisa, usor de baut si voi termina cu placere cele 50g pe care le detin. L-am cumparat din magazinul Palais des Thes din Dublin, putinele din afara Frantei, la un pret ceva mai mare decat ce afiseaza ei online. Voi mai incerca si alte sortimente, au o varietate destul de mare, ramane de vazut daca voi gasi ceva care sa-mi detroneze preferatele de aici.

IMG_3948 IMG_3952 IMG_3959 IMG_3965
 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This entry was posted in ceai oolong, Palais des Thes and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *