Oolong Tea – LIDL

Ceaiul oolong la plic este destul de rar intalnit pe piata romaneasca. Inafara de sortimentul producatorului Greenfield nu am vazut si auzit de alte firme. Iata ca reteaua Lidl a introdus in oferta limitata 3 sortimente de ceai din categoria ”Deluxe”. Am fost curios si am cumparat un oolong la plicuri piramida.

Pe langa faptul ca aspectul cutiei este deosebit, plicurile piramida prezinta multe avantaje. In primul rand frunzele nu sunt faramitate si poti controla calitatea lor, apoi ele se pot infuza in voie, eliberandu-si aromele mult mai bine. Ambalajul este bine conceput, pliculetele fiind confectionate dintr-un material biodegradabil, sigilate intr-o punga mai mare, pastrand astfel aromele specifice.

Ceaiul este calitativ, gustul si aroma fructata, intensa. Un ceai ce merita incercat (poate fi o excelenta alternativa la varianta vrac) la serviciu sau in calatorii. Am infuzat de 2 ori cu apa la 90 grade timp de 2 minute (pe cutie e indicat 3 min.). Rezulta o infuzie de oolong cu un gust plin si o culoare galben-portocaliu.

Pretul este de 9,99 ron cutia cu 20 plicuri a cate 2 gr.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This entry was posted in ceai oolong, Lidl and tagged , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Oolong Tea – LIDL

  1. Andrei L. says:

    Un ceai bogat care merge excelent cu o picatura de esenta de rom Dr. Oetker. In sine e un ceai a carui aroma trebuie invatata de aceea uneori prefer romul pentru a creea ceva total nou. Dar azi am incercat ceva diferit fiind inspirat de combinatia Oolong-Iasomnie. Am preparat 4 cani de apa, doua cate doua la 95C pentru Oolong si 83C pentru iasomnie. Am pus 2 pliculete de Oolong si 3 de iasomnie la 2 cani, luate separat. Am lasat infuzia sa aiba loc 3 minute jumatate deoarece apreciez aroma ceaiului nu ma deranjeaza daca e mai puternic. Am amestecat totul cu o lingurita de zahar si a rezultat o splendoare de arome mai ales daca e lasat 10 minute sa se racoreasca putin!! Recomand mai ales pe caldurile verii.
    1. Ceai OOlong Lidl 2. 100% Jasmine Chinese Tea(pachet 10 lei 100 pliculete Real).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *