Jasmine Organic Green Tea – Java Republic

javaEste a doua oara cand beau un ceai Java Republic, dar de data aceasta am facut si cateva fotografii, sa va pot povesti despre el.

Brand-ul este unul irandez si dupa cum am vazut la ei pe site au destul de multe sortimente. Deasemenea, producatorul mentioneaza ca sunt recoltati doar mugurii si cele mai tinere frunze pentru amestecurile lor. De apreciat avand in vedere ca putini oameni se asteapta la asta de la un ceai la plic, fie el si unul de buna calitate, organic.

Am ales ceaiul cu iasomie pentru ca este cel care imi da destul de multe indicii despre o gama necunoscuta pana atunci. Daca imi dau seama ca este un ceai cu iasomie doar dupa descrierea de pe plic, sigur nu ma tenteaza sa mai incerc si alte sortimente ale marcii respective. Deasemenea, daca ajungem in extrema cealalta, cu o aroma coplesitoare, artificiala, ce acopera gustul ceaiului verde, iar nu e ce trebuie.

java_2Plicurile sunt textile, producatorul le numeste pernute, sunt transparente, biodegradabile si cusute de mana.

O portie e consistenta, contine 3 grame de ceai in proportie de 100% si se infuzeaza 2-3 minute.

Ceaiul provine din China, nu este maruntit puternic si nu exista flori de iasomie in amestec, inca un indiciu pozitiv.

Un ceai de iasomie bun nu va avea niciodata flori de iasomie in compozitie, pentru simplul fapt ca floarea are o durata de viata mult mai scurta decat a ceaiului si il va altera mai rapid.

Dupa multe ceaiuri de iasomie, pot spune ca acesta este unul din categoria celor mai bune incercate pana acum, superior multor ceaiuri cu iasomie neportionate.

Cat timp o sa mai fie cald afara, eu voi ramane la ceaiuri verzi si oolong, asa ca voi mai scrie despre astfel de sortimente curand.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This entry was posted in ceai verde, Java Republic and tagged , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Jasmine Organic Green Tea – Java Republic

  1. – banuiesc ca este foarte costisitor sa prezinti atatea ceaiuri… ele find foarte scumpe;
    – sunt si aspecte legate de: restrictii de sanatate / dozaj / timp;
    ( recomand ca autorul websitul sa prezinte si aceste aspecte )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *