Nirvana – Gurmans

Am descoperit aceasta noua marca de ceaiuri in magazinele Plafar. Nu stiu daca se gaseste in toate dar in cele mai mari, din centre comerciale le gasiti cu siguranta. Au vreo 15 sortimente de ceaiuri verzi, rosii, negre si infuzii de fructe. Eu am dat 4-5 lei pe 20-30 grame din diverse sortimente. Pretul este cam acelasi pentru fiecare tip de ceai. Initial fetele din magazin nu prea au vrut sa-mi vanda o cantitate asa de mica dar pentru ca am luat mai multe, au acceptat. Nu inteleg de ce e asa de greu sa vinzi cantitati mai mici de ceaiuri…pana la urma banii sunt aceiasi.

Nirvana este un sortiment de ceai verde japonez Sencha cu bucati de fructe diverse (mango, ananas, pere, mere) si petale de floarea soarelui, nalba si menta. Este un ceai foarte aromat cu un gust destul de puternic de menta, oarecum dulce.  Este placut la gust si racoritor, cred ca o sa mearga foarte bine ca ice tea. Are o culoare interesante, galben-verzulie care sper sa nu fie de la vreun colorant; oricum pe eticheta nu sunt mentionate arome sau alte minunatii.

Frunzulitele de ceai sunt destul de rupte dar nu asa de marunte(a se citi praf) ca la alte ceaiuri. Timpul de infuzie este de 2-3 minute si se poate servi fara indulcitor intrucat nu este tare deloc. E un ceai verde bun pentru incepatori sau pentru cei care vor sa faca trecerea de la ceaiurile la plic la cele o idee mai bune.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This entry was posted in ceai verde, Gurmans and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *