Ceai Pu-Erh – Grande

Simona a fost cea care mi-a daruit si acest sortiment de ceai. Tot de la ea am imprumutat poza de prezentare, pentru ca sa stiti exact cum arata cutia de Pu-Erh Grande.

Acest sortiment de ceai de la Grande ridica cateva intrebari. In primul rand este pus la categoria de ceaiuri rosii, lucru total gresit. Si pretul foarte mic, de aproximativ 2 lei pentru 20 de pliculete de ceai, este oarecum suspect, ceaiul Pu-Erh fiind foarte scump si considerat o delicatete pentru pasionatii de ceai.

Ceaiul pu-erh este disponibil in diferite stadii de oxidare iar procesarea presupune de obicei si comprimarea frunzelor in diferite forme. Exista doua categorii principale in care poate fi impartit acest tip de ceai:

  • sheng – deloc sau foarte putin oxidat inainte de a fi presat in diverse forme ;
  • shu – oxidat, mult sau putin, apoi comprimat sau lasat in forma libera (necomprimata).

Ceaiul sheng neinvechit este de multe ori considerat o varietate de ceai verde, iar ceaiul pu-erh shu si cel sheng invechit sunt considerate ceaiuri negre.

Sursa

Producatorii mentioneaza ca acest sortiment contine amestec de ceaiuri pu-Erh. Fiind un amestec, nu pot spune daca se apropie mai mult de ceai verde sau de negru, dar este departe de a fi ceai rosu.

Pentru preparare, se pune pliculetul in cana, se toarna peste el apa fierbinte si se lasa la infuzat intre 5-8 minute.

Parfumul ceaiului nu mi-a placut deloc, seamana cu aroma unui ceai medicinal, dar nu-mi amintesc exact care. Gustul nu este neplacut, este usor dulceag, nu mi se pare deloc amar.

Insa mi se pare usor artificial, fara nimic deosebit. Astept sa incerc adevaratul Pu-Erh ca sa pot sa-mi fac o parere asupra acestui tip de ceai.

Pentru o alta opinie legata de acest ceai:

http://simonica.mug.ro/2011/01/04/sortimente-de-ceai-pu-erh-grande/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This entry was posted in ceai negru, Grande and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

10 Responses to Ceai Pu-Erh – Grande

  1. Diana says:

    Chiar de curand l-am incercat si eu si mi s-a parut total neinteresant. Nu stiu cum ar trebui sa fie un pu erh, dar acesta nu m-a impresionat deloc.

    • Mihaela Anghel says:

      Diana: Cred ca un Pu-Erh adevarat e deosebit, nu degeaba este atat de cautat si de apreciat de pasionatii de ceai. Ce au facut cei de la Grande e doar o imitatie ieftina.

  2. addicted says:

    Iar persoanele care nu sunt atente si nu se intereseaza inainte cumpara! happy Mai ales ca este ieftin si nu pentru multi asta ridica un semn de intrebare pentru ca multi spun ” e doar un ceai, doar nu o sa coste N lei !?? ”
    Slava Domnului c-am obiceiul de-a astepta, de-a purica internetul si de-a citi pareri inainte de-a lua ceva, cum a fost si acum so .. thanks Mihaela, again! kiss

    • Mihaela Anghel says:

      Addicted: Tocmai am vorbit si cu unul din cei mai mari bloggeri in materie de ceai din tara si a spus ca nici nu stia de existenta acestui ceai, mai ales ca este pu-erh la plic – a fost si amuzat. Ce a zis el: Un puerh decent se poate cumpara cu 5 dolari 300 grame sau cu 500 de dolari. Exista puerh de foarte proasta calitate cu 100 de dolari. E o piata plina de mituri si falsuri.

  3. L'inconnue says:

    Aveam ceva asteptari de la ceaiul asta, insa nu mi-a placut deloc. Nu seamana nici a ceai rosu, nici a ceai negru. Aroma artificiala, de peste! Gust de peste…

  4. doresc sa cumpar acest ceai dar sub forma de turta si cat mai vechi. v a multumesc

  5. Pingback: Ceai Pu Erh Brick Chocolate - CTS Corner - Mihaela Anghel | Mihaela Anghel

  6. Tudor says:

    Ceaiul pu-erh (se citeste “puar” nu este nici în categoria ” verde” nici în cea “neagra” nici în cea “rosie”. Este considerat o categorie separata, la fel ca si ceaiul Oolong. Cele 2 calitati sub care se prezinta înseamna: sheng (cooked sau ripped) maturat artificial rapid în 2 saptamâni în hambare industriale (e cel mai ieftin si mai prost). Shu (sau Aged) – maturat încet, atinge calitatea în minim 10 ani iar ideal în minim 23 ani. În România am reusit sa gasesc maturat 13 ani (productie 2002). NU se prezinta în pliculete ! Este comprimat fie în bucati mari (brick sau cake) fie drageuri mici (mini-toja). Un drajeu poate fi folosit de 12 ori pentru 12 rânduri de ceai pt 6 persoane (se folosesc cesti f mici, se bea stil ”shot” ). Pentru preparare se folosesc ustensile speciale pt pu-erh iar prepararea are etape care NU trebuie sarite (nu încercati preparare cu altceva ce aveti pe acasa, ceainice, ibrice, french-press sau alte badanale ca stricati ceaiul si nu veti sti niciodata ce înseamna pu-erh ! ). Vedeti ca sunt niste filmulete pe YouTube. Si mai trebuie sa stiti ceva: odata intrati pe calea pu-erh nu mai exista întoarcere. Pregatiti-va sa vi se schimbe viata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *