Assam – Grande

Ceaiul Assam este un tip de ceai negru din India, cultivat la nivelul marii. In urma infuziei rezulta un ceai tare, puternic aromat, cu gust de malt si culoare intensa.

Nu am mai incercat pana acum ceai pur Assam, ci doar in combinatii cu alte tipuri de ceai negru. Cei de la Grande ne ofera posibilitatea sa incercam mai multe sortimente de ceai negru, la un pret foarte, foarte mic. Va reamintesc ca puteti achizitiona ceaiurile Grande din hipermarketurile Kaufland, la un pret de aproximativ 1  – 2 lei. Cutiile de ceai contin 20 de pliculete cu snur.

Ma asteptam ca ceaiul Assam sa fie unul amarui, puternic concentrat, insa nu a fost asa. L-am putut bea cu usurinta neindulcit si nici nu mi s-a parut prea concentrat, desi am pus un pliculet de ceai la o cana de 200 ml. Insa poate m-am obisnuit eu…asa ca daca veti consuma acest ceai, adaugati 2 lingurite de zahar/miere si, daca va place, lapte.

Este un ceai ok, nu m-a impresionat in mod deosebit. Pentru pasionatii de ceai negru, le-as recomanda mai degraba un Earl Grey bun, aroma de bergamota face toata diferenta. Insa daca vreti ceva mai sec, fara arome sau parfum, puteti alege ceaiul Assam.

In continuare va prezint poze cu pliculetul, continutul si culoarea ceaiului:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This entry was posted in ceai negru, Grande and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *