Lemongrass, Ginger & Citrus – English Tea Shop

IMG_0101Infuzia despre care va scriu astazi face parte dintr-o colectie cu ceaiuri premium culese de mana si contine lemongrass, ghimbir si citrice.

Specificatiile de pe cutie precizeaza ca ingredientele sunt organice: 49% lemongrass, 30% coaja de portocala, 16% ghimbir, 2.5% aroma naturala de portocala si 2.5% aroma naturala de mandarina.

Mi se pare portivita pentru iarna, pentru ca eu nu pot sa beau infuzii cu ghimbir in alte conditii. Totusi English Tea Shop ofera doua posibilitati de infuzare: fierbinte, 1 plic cu 200 ml apa clocotita cu un timp de infuzare de 2-3 minute sau rece, 6 pliculete infuzate in 500 ml apa clocotita pentru 2-3 minute, dupa care se mai adauga 500ml apa calda. Varianta a doua se poate bea cu gheata sau dupa ce a fost pusa la rece. Niciodata nu pun zahar in ceai sau infuzii, chiar daca producatorul o recomanda in acest caz, dar pentru cei care nu sunt prieteni cu ghimbrul si totusi vor sa incerce aceasta infuzie, e o varianta. Incercati totusi sa indulciti cu miere.

Nu sunt o fana a ghimbirului, dar acesta infuzie e una placut, fara acea iuteala pregnanta, pentru ca lemongrass-ul si coaja de portocala ii potenteaza gustul. M-am intors la ea cu placere si am mai pastrat un singur plic, pentru acest review.

Amestecul de ierburi este din Sri Lanka, ingredientele sunt crescute si procesate organic, cutia avand 20 pliculete ce insumeaza 30 grame. Detalii despre producator gasiti pe Facebook @ English Tea Shop (UK) Ltd

IMG_0099 IMG_0102

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This entry was posted in ceai de plante, English Tea Shop and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *