Ceai alb “Muntele Soare-Rasare” – d’Oro Tea

Nu stiu cum e pe la voi, dar in Antwerpen este o zi incredibil de senina, cu-n soare cald si bland, ca-ntr-o zi de primavara, asta dupa ce ieri a plouat puternic de dimineata pana seara, neputandu-mi da seama ce ora este doar privind cerul, caci toata ziua a fost la fel de  intunecat. Am stabilit de cateva zile cu o prietena sa ne revedem in oras, intr-o cafenea chic si plina cu carti, sa nu cumva sa ramanem in urma cu intamplarile din vietile noastre. Mai calc stramb uneori, recunosc, si-n loc sa comand un ceai nou si interesant in cafenelele in care poposesc, aleg simplu, un latte, dar pentru asta am si un motiv intemeiat, mai ales ca eu n-am indragit nicicand cafeaua, daramite o combinatie a acesteia. De ce fac asta? Ei bine, decat sa platesc cativa euro buni pe-un ceainic cu ceai preparat incorect, mai bine-mi potolesc setea cu ceva mai bland si ma intorc la ale mele. De multe ori mi s-a intamplat sa primesc un ceai foarte amar, desi frunzele erau calitative (mereu verific in magazin, cotrobai prin cutiile lor de ceai, sa vad cum arata si daca-i pastrat cum trebuie), apa a avut o temperatura mult prea ridicata pentru sortimentul respectiv. Iar cum eu prea indrazneata nu-s ca sa-i corectez pe altii, am ajuns sa prefer o alta bautura si sa las ceaiul pentru acasa, unde-l pot prepara corect si ma pot bucura in tihna de el.

La fel am facut si azi, cand m-am intors din oras pe un soare minunat si mi s-a facut pofta de-un ceai mai bland si mai primavaratic. Nici n-a trebuit sa aleg intre prea multe sortimente, caci stiam ca am un ceai alb cu ceva fructe exotice prin el, asa ca l-am socotit a fi perfect pentru starea mea de spirit.

IMG_4036

Contine ceai alb Mao Feng, bucatele conifiate de ananas, papaya si mango, nitica aroma, coacaze rosii, petale de trandafir, bucatele de capsune, flori de iasomie, de nalba si de siminoc, o combinatie interesanta si atragatoare, as spune eu. L-am preparat cu apa fiarta, apoi racita cateva minute, pana cand temperatura a ajuns aproape de 80 de grade. Un minut si un pic la infuzat, apoi a fost gata de savurat!

IMG_4035

Un ceai pe masura starii mele de spirit, vesel, stralucitor, dulceag si exotic. Il gasiti aici, alaturi de alte sortimente la fel de interesante, dar si seturi sau accesorii noi de ceai.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This entry was posted in ceai alb, D'Oro Tea and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Ceai alb “Muntele Soare-Rasare” – d’Oro Tea

  1. Mihaela says:

    Ce poze frumoase!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *