Oriental Beauty – Compania ceaiului

  oriental beauty 2 Acum doi ani am incercat pentru prima oara acest sortiment deosebit de oolong si desi mi-a placut foarte mult, nu prea stiam eu care-i povestea lui.

Zilele acestea insa, am avut ocazia sa incerc acelasi tip de ceai dar de la alta firma care ii promoveaza si povestea si m-am bucurat sa aflu lucruri noi si interesante asa ca m-am hotarat sa va scriu din nou despre el.

oriental beauty 1

Cunoscut si ca Dong Fang Mei Ren – ceaiul acesta este un oolong din Taiwan, unic prin metoda sa de preparare. Inainte de a-l recolta, fermierii permit unor greieri de ceai sa rontaie din frunzele acestuia. Planta secreta niste enzime prin care schimba gustul ceaiului astfel incat greierii sa nu mai fie atrasi de el. Acum urmeaza si culesul, dupa ce frunzele s-au schimbat la culoare (datorita oxidarii). Enzimele acestea sunt farmecul acestui oolong, facandu-l faimos si foarte apreciat printre cunoscatori.

oriental beauty 3

Asa cum v-am mai spus si data trecuta, ceaiul mi-a placut enorm. Are o aroma delicata, dulceaga si blanda. Sortimentul de la Compania ceaiului are o aroma intensa si un parfum subtil de flori care se simte de fiecare data cand infuzam ceaiul. Se pot face chiar si 5-6 infuzari si gustul nu se schimba prea mult. Nu stiu de ce este un ceai trecut in categoria cunoscatorilor pentru ca mie mi se pare foarte usor de agreeat de catre oricine.

oriental beauty 4

Eu l-am pregatit in Piao I dar se prepara la fel de bine in gaiwan sau intr-un ceainic mic.

Pretul este de 24 lei pentru 10 grame deci este destul de scump dar merita.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This entry was posted in Canton Tea, ceai oolong, ceai oolong, Tashi and tagged , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Oriental Beauty – Compania ceaiului

  1. Pingback: Ceai oolong Oriental Beauty/Dong Fang Mei Ren – Compania Ceaiului | Mihaela Anghel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *